Keizersgracht 18
1015 CP Amsterdam
T +31 (0)20 - 6234875
info@jdarchitecten.nl
www.jdarchitecten.nl

architectenbureau
jaap dijkman

Facebook
Twitter


Nieuwsbrief - juli 2013 Open nieuwsbrief in browser

Zomer nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief is een bijzondere. Hij is dit keer namelijk echt nieuw(s) in de zin dat het niet alleen over architectuur gaat, maar ook over onze ontwikkel activiteiten en meer specifiek onze vakantieontwikkelingen.
Zoals misschien bekend bouwen we de afgelopen 20 jaar af en toe voor eigen rekening en risico. Zoals de bouwmeester in de middeleeuwen zowel aan de esthetische- en de financiële touwtjes trok, zo ontwikkelen we heden ten dage met een zekere regelmaat onze eigen projecten.
De architect komt weer achter zijn tekentafel/computer vandaan en wordt zo ook minder afhankelijk van ontwikkelaars en opdrachten van buitenaf.
In de toekomst gaan we aan dit onderwerp nog een aparte nieuwsbrief wijden. De BNA, de beroepsvereniging, staat in tegenstelling tot 20 jaar geleden er tegenwoordig zeer positief tegenover.

De eigenaren van een oud familiehotel, dat wij als hotel de afgelopen 10 jaar zelf al hebben mogen “testen”, gingen er mee stoppen en hebben ons gevraagd een plan te ontwikkelen. Uiteindelijk hebben we het zelf gekocht, mede om onze eigen vakantiebestemming en die van een aantal Franse en Nederlandse vrienden, voor de komende jaren te bestendigen. We verbouwen het geheel tot appartementen met uitzicht op zee. De bouw vordert goed en begin 2014 is de oplevering.
Saint-Lunaire is een stadje van ca 2250 permanente inwoners, dus ook ’s winters voor Franse begrippen een levendige plaats. Door het aantal inwoners is er ook een actieve middenstand. Bovendien een groot aantal tennisbanen en een prachtig golfterrein aan zee op 4 kilometer in St Briac. Het naast gelegen Dinard is een mondaine kustplaats en ligt aan de noordkant aan de monding van de Rance een belangrijke rivier in Bretagne. Aan de overkant van de Rance ligt St. Malo een oude vestingstad.
Een aardig detail is het feit dat in 509 de Friezen er al voet aan wal hebben gezet en een “paar jaar later” deed Koning Arthur dat nog eens dunnetjes over op het voor St Lunaire gelegen eiland Cezembre. Op dat eiland zit een goed, vers visrestaurant waar de Rolling Stones in de jaren ‘70, na een aantal keer doorzakken, vervolgens minder vaste voet aan wal zetten. De plaatselijke cinema is vernoemd naar een plaatselijke beroemdheid de acteur én paardenfokker Jean Rochefort.
St. Lunaire Frankrijk

St Lunaire is een plaatsje van ca 2500 inwoners, en ligt naast Dinard, een grote stad aan de noordkust van Bretagne. In Frankrijk noemt men het een Station Balneaire, dat wil zeggen dat het sinds mensenheugenis een vakantieoord is. De Russische Tsaren, althans meestal hun dochters, gingen er rond 1900 's zomers al naar toe voor een maand of 3. De zee is er redelijk fris en daarom zijn er veel minder badgasten dan aan de zuidkust. Mede daardoor is er in de loop van de eeuw weinig nieuw gebouwd waardoor de kust nog ongerept is. Het gebied is beschermd en langs de hele kust mag niets meer gebouwd worden. Decennia lang gingen hier vermogende families naar het strand en staan er alleen maar grote villa’s. Het aardige van dit project is dat we dus appartementen kunnen maken op een mooie en relatief chique plek waar eigenlijk alleen grote en dure villa’s staan. Het geheel ligt op een landpunt die in zee steekt, zoals op de fotos te zien is.

Het project betreft het oude hotel Richmond met uitzicht op zee, bestaand uit 3 19e eeuwse panden die gerenoveerd worden. Het pand waar het om gaat bestaat uit een 19e eeuws- en een nieuwbouw deel. Het 19e eeuwse deel blijft aan de buitenkant gehandhaafd, de binnenkant wordt geheel gerenoveerd. Hierdoor voldoet het aan de huidige geluids- en isolatie-eisen . Het nieuwbouwdeel vervangt de bouw uit ca 1950. Het geheel delen we op in 10 appartementen, waarvan de meesten zicht op zee hebben. Dat zicht verschilt natuurlijk per appartement. Als je het terrein afloopt steek je een straatje over, loopt een trap af tussen 2 tuinen door bij de grote villas die direct aan zee staan en je staat op het strand.

De laatste appartementen die nu nog te koop staan bevinden zich in het nieuwbouwdeel op de begane grond en zijn ca. 65 m2 goot. Alle appartementen hebben een tuin. De oost- en westgevels hebben grote dubbele deuren die zon en uitzicht binnenlaten. Aan de oostzijde hebben alle appartementen uitzicht op zee.

Op het terrein zelf komt een zwembad dat gedeeld wordt met de andere appartementen. Er is voor ieder appartement een parkeerplaats op het terrein zelf en we maken buitenbergingen voor fietsen/surfplanken enz. Naast de privé-tuintjes is er ook een gemeenschappelijke tuin.

De prijzen liggen tussen de 270.000 en de 340.000 euro.


Wilt u zich afmelden van deze nieuwsbrief. Stuur dan een email naar info@jdarchitcenten.nl met als onderwerp "afmelden".