Uilenburger Sjoel

Opening Uilenburger Sjoel

Vandaag is de Nieuwe Uilenburger Sjoel geopend door burgermeester Van der Laan. We zijn blij en trots dat we het ontwerp voor de restauratie van dit prachtige gebouw konden doen. Het was een mooie bijeenkomst waarbij, naast de burgemeester, ook Maurits-Jan Vink (voorzitter Stichting Uilenburger Sjoel), Joël Cahen (directeur National Holocaust Museum), en Esther Agricola (directeur Ruimte en Duurzaamheid) spraken, en we konden genieten van kamermuziek, gespeeld door leden van Mokum Symphony.

Begin vorig jaar werden we gevraagd door Maurits-Jan Vink, voorzitter van Stichting Uilenburger Sjoel, om een alternatief te zoeken voor een plan dat niet alleen veel te duur was maar ook problemen zou kunnen opleveren omdat de fragiele bestaande fundering door een kelder te zwaar zou worden belast. Er was heel weinig tijd: door een lang slepende aanbesteding was er een reëel gevaar dat het gebouw niet voor december van het jaar gereed zou zijn. En niet op tijd klaar betekende het verspelen van de gemeentelijke subsidie, en daarmee het niet doorgaan van de hele restauratie.
 
Jaap Dijkman en Reine Nust bedachten snel een alternatief, dat in record-tempo is uitgewerkt en aanbesteed. Het is gelukt om, in een goede samenwerking met aannemer Trustan Bouw, het gebouw op tijd te klaar te hebben - en binnen het krappe budget!

   1 2 3 4